open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Orić odgovorio Vulinu i Vučiću: Ja sam nevin čovjek
Naser Orić, nekadašnji komandant odbrane Srebrenice, kazao je kako je on nevin čovjek.
23.08.2021. u 16:58
get url
text

On je rekao ako je iko i pokušao ubiti Aleksandra Vučića saznat će se kada Srbija otvori za javnost suđenje dvojici pripadnika BIA-e, koji su priznali da su nezakonito boravili u Potočarima 2015.

VEZANI TEKST - Beograd krije ratne zločince, drže u zatvorima Mujanovića i Osmanovića, zašto opet proganjaju Orića

Srbija ima dugu historiju ubistava i pokušaja ubistava šefova države od strane same države, od Solunskog procesa, do atentata na Zorana Đinđića, naglasio je Orić.

Nakon što su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar unutrašnjih poslova ove zemlje Aleksandar Vulin pozvali BiH da "izruči Nasera Orića", uslijedila je reakcija komadanta odbrane Srebrenice.

Orić je Vulinu poručio da ako želi saznati ko je pokušao "ubiti" Vučića da krene od nekih ljudi kojima potpisuje platnu listu.

- Da bi jednom ovu priču između mene i Srbije završili najvažnije bi bilo da utvrdimo koliko je vojnika iz Srbije poginulo u napadima na općine Srebrenica i Bratunac. Vulin i Vučić da nam daju te odgovore. I nama i roditeljima poginulih vojnika iz sastava Užičkog korpusa, Crvenih beretki, 63. padobranske brigade iz Niša, 72. specijalne iz Pančeva. Mi znamo za te ljude, jer oni su ginuli u akcijama kada su napadali na naše položaje. Neka daju odgovore, ko je slao te ljude? I ko je odgovoran za njihove pogibije? Da li je to Generalštab vojske Jugoslavije, Služba državne bezbjednosti Srbije, ili Ministarstvo unutrašnjih poslova - naveo je Naser Orić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.