open-navfaktor-logo
search
Problemi za Špance
Osam dana pred Romu: Fudbaler Seville pozitivan na COVID-19
Fudbalski klub Sevilla potvrdio je danas da je jedan član prvog tima pozitivan na COVID-19 i da su zbog toga privremeno obustavljeni treninzi.
29.07.2020. u 16:20
get url
text

Iako je sezona u španskoj La Ligi okončana igrači Seville su ostali na okupu, jer se pripremaju za nastavak nadmetanja u Evropske lige, gdje će u jednom duelu osmine finala protiv Rome na neutralnom terenu u Duisburgu odlučivati o tome ko će se plasirati u četvrtfinale, prenosi Anadolu Agency (AA).

Vijest o pozitivnom članu prvog tima Seville dolazi osam dana utakmice sa Vučicom, što bi moglo stvoriti probleme španskom predstavniku.

- FC Sevilla je odmah obavijestio sve nadležne sportske i zdravstvene organe o ovom slučaju, izolovao zaraženu osobu, privremeno obustavio treninge tima i sproveo dezinfekcijske aktivnosti u objektima, strogo poštujući protokole uspostavljene za takve situacije - saopćili su iz Seville.

Za razliku od ostalih prvih duela osmine finala ogled italijanskog i španskog kluba nije ni odigran zbog pandemije koronavirusa, pa će zbog toga igrati samo jednu utakmicu kako bi odlučili ko će među osam najboljih timova.

Planirano je da se Sevilla i Roma sastanu 6. augusta na MSV areni u Duisburgu sa početkom u 18.55 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.