open-navfaktor-logo
search
Rumuni u Zenici
Osiguran TV prijenos: BiH ima prvu meč loptu za plasman na EURO
Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će protiv Rumunije odigrati meč četvrtog kola Četvrte grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine.
10.03.2021. u 08:14
get url
text

Ujedno, to će biti prva meč lopta za naš državni tim, koji će imati priliku da pobjedom ovjeri plasman na EURO. U prva tri susreta bh. reprezentativci su ostvarili isto toliko pobjeda, te bi pozitivnim ishodom u današnjem meču osigurali plasman na prvo veliko takmičenje.

Selektor Ivo Krezo ističe da se ekipa kvalitetno priprema za meč s Rumunijom.

- Može se reći da je pred nama prva "meč lopta" za plasman na Evropsko prvenstvo, ali mi ne gledamo na ovaj susret tako. Idemo korak po korak i spremamo se najbolje što možemo za utakmicu s Rumunima. Protivnika sad još bolje poznajemo, vidjeli smo da su opasni u igri jedan na jedan i iz prekida. Pripremali smo se da ih neutrališemo u tim segmentima u kojim su najbolji. Svi igrači koji su nastupali u Bukureštu na raspolaganju su i sutra, te se nadamo još jednom pozitivnom rezultatu - kazao je Krezo.

Susret BiH - Rumunija na programu je u 18 sati u Areni "Husejin Smajlović" u Zenici, uz direktan TV prijenos na kanalu Arena Sport2.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.