Osim se prije toga obratio javnosti i najavio predan rad s ciljem ostvarenja postavljenih ciljeva. U svom stilu dotakao se brojnih aktualnosti u bh. fudbalu, prije svega u Veležu, a predočen je i plan priprema Rođenih.

- Neki novi igrači su već tu. Tu je Pantelić kojeg danas nisam očekivao. I sa još nekima smo u pregovorima. Možda nije uredu da se priča o imenima. Bit će nekoliko dolazaka. Rekao sam prije dva dana da Velež u posljednjih nekoliko godina ima kontinuitet i igrača i trenera. To je jedini klub koji je trpio igrače po tri godine. Na stranu to što bi ljudi voljeli zvučna pojačanja, ali mislim da ova strategija nije uopće loša. Ekipa će se osvježiti. Na nekim pozicijama je već bilo problema - rekao je Osim.

To što preuzima ekipu koja je već formirana je u jednu ruku dobro za trenera, li u drugu baš i ne, konstatovao je.

- Ekipa koja ima glavu i rep mora takva ostati. Ako je pokvariš neće biti dobro. Teže je sada nešto svoje u sve to ubaciti, nego kada imaš list papira, pa počinješ od toga - dodao je Osim.

Rekao je i da odlično poznaje ekipu.

- Znam šta Velež može. Igrali su značajnu ulogu u našoj ligi, nastupili u Evropi i osvojili trofej. Postoji mogućnost da se neke stvari poprave. Ima prostora - kazao je Osim.

S obzirom da će uskoro započeti radovi na travnjaku na stadionu Rođeni, Velež će uskoro otputovati na Kupres. Tamo bi se trebali zadržati dva puta po osam dana. Govoreći o eventualnim protivnicima u Evropi, poželio je u prvom kolu prolaznog protivnika.