Strateg Plavih

Osim: Kampovali smo u šesnaestercu, a oni iz tri prelaska centra dali dva gola

Objavljeno: 07.12.2019. u 18:13

Utakmica je naopako krenula i tako je i završila, kazao je strateg Željezničara poslije poraza od Veleža

FOTO: Damir Hodžić

Trener Željezničara, Amar Osim, rekao je nakon poraza od Veleža da su oni kampovali u kaznenom prostoru protivnika, a da je Velež tri puta prešao centar i dao gol.

- Teško je kad naletiš na ekipu koja je dobro organizovana, koja zna šta hoće i drži se svog plana onako kako je dogovoreno. Imali su sreću da iz prvog prelaska centra dali gol, iz prekida, gdje mi očito imamo problem. To im je pomoglo da još više ostanu koncentrisani na ono što su trebali uraditi - rekao je Osim nakon poraza od Veleža koji je Plave ostavio bez titule jesenjeg prvaka.

I dobre intervencije gostujuće golmana Adnana Bobića itekako su zaslužne za drugi vezani poraz Željezničara pred domaćom publikom.

- Golman je neke stvari odradio izvanredno. Razbranili smo ga na početku i što je više utakmica odmicala, bio je sve bolji. Na kraju su naši odustali, imali su osjećaj da mu ne mogu nikako dati gol - naglasio je trener tima s Grbavice, te dodao:

- Utakmica je naopako krenula i tako je i završila. Mi smo kampovali u šesnaestercu, a oni su tri puta prešli centar i dali dva gola. Falilo nam je igrača, falilo nam je važnih igrača, ovi koji su danas igrali nisu uspjeli zamijeniti one koji su izostali.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije