- Po svojoj oprobanoj matrici, Novosti uzaludno pokušavaju da u spiralu laži uvuku i Vojsku Crne Gore, instituciju od najvećeg povjerenja u našoj zemlji. Zato smo prinuđeni da reagujemo, iako znamo da je to kao da biješ prutom po vodi.

Vojska Crne Gore izvršava svoju ulogu u skladu sa Ustavom i zakonima svoje zemlje i u tome je neće pokolebati ni SPC, ni srpski tabloidi, kao perjanice velikosrpskog projekta u regionu.
Sve što su do sada napisali, a tiče se Crne Gore je neistina. Oni to dobro znaju, ali tekstovima, kao što je ovaj pod naslovom “I vojsku pripremaju za izlazak na ulice”, misle da mogu podići već vidno splaslu energiju političkih protesta zvanih ''litije'' u organizaciji SPC - poručeno je iz crnogorskog Ministarstva odbrane. 

Taj tabloid, stoji u današnjem saopćenju, neslavnu titulu najvećeg širitelja neistine u regionu dobio je 1993. godine, objavljivanjem čuvene slike Uroša Predića "Na majčinom grobu" nastale prije više od 130 godina.

- Tada su je predstavili kao fotografiju na kojoj je, navodno, srpsko ratno siroče iz BiH, što je bio jadan pokušaj ilustracije stradanja djece. Ili sta reći za fotografiju iz 2000. godine u Crnoj Gori, tačnije u Beranama sa mitinga podrške Slobodanu Miloševiću. Koristimo priliku da obavijestimo, ne samo Novosti, nego sve srpske tabloide da ne mogu uznemiriti javnost u Crnoj Gori. Građani Crne Gore su vas poodavno pročitali. I ovo pitanje znat ćemo da riješimo na miran, evropski način.  Crna Gora ima sve potencijale za to, kao i poluge da očuva stabilnost i bezbjednost države i svojih građana- poručeno je iz Ministarstva odbrane Crne Gore. 

Navedeni tekst objavile su Večernje novosti u izdanju za utorak, 25. februar. U njemu se navodi da je dio pripadnika Vojske Crne Gore od svojih starješina dobio instrukciju da bi u slučaju pogoršanja bezbjednosne situacije mogao biti angažovan na zadacima očuvanja javnog reda i mira, kao asistencija policiji.