open-navfaktor-logo
search
Uhapšen dvojac
Osumnjičeni za napad na redakciju portala Radio Sarajevo predati Tužilaštvu
Oni se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela iz člana 179. (Protivpravno lišenje slobode) i člana 184. (Ugrožavanje sigurnosti) Krivičnog zakona FBiH
28.09.2019. u 13:09
get url
text

Dvije osobe koje su uhapšene nakon napada grupe huligana, koji su se predstavili kao navijači Fudbalskog kluba Sarajevo, na redakciju i uredništvo portala Radiosarajevo.ba privedeni su u prostorije Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS).

Privedeni su A. Š. (1990) i A. B. (1991), obojica iz Sarajeva, koji su sinoć uhapšeni na području općine Novo Sarajevo. Oni će ostati u protvoru najmanje naredna 24 sata.

{$galerijaFotografija}

Oni se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela iz člana 179. (Protivpravno lišenje slobode) i člana 183. (Ugrožavanje sigurnosti) Krivičnog zakona FBiH.

Lica lišena slobode predata su prethodno u prostorije za zadržavanje, a nakon kriminalističke obrade u Odjeljenju kriminalističke policije Centar Sarajevo, Druge PU su predati u nadležnost Tužilaštva KS.

Redakciju portala Radiosarajevo.ba je sinoć, podsjećanja radi, napala skupina huligana, koji su tražili uklanjanje teksta o navijaču FK Sarajevo koji je u Bjelorusiji osuđen na petogodišnju zatvorsku kaznu zbog posjedovanja narkotika.

- Pod takvim prijetnjama, u svojevrsnoj talačkoj situaciji, urednik našeg portala bio je prisiljen da fizički ukloni navedeni tekst iz sistema portala Radiosarajevo.ba, a potom je pod istim prijetnjama natjeran i da poziva ostale redakcije portala i listova u BiH, te da od njih, također, traži uklanjanje spomenutih sadržaja – navodi se u saopćenju portala Radiosarajevo.

Privođenje navijača - Napad na Radio Sarajevo
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.