open-navfaktor-logo
search
Loše vrijeme
Otkazana posjeta Ursule von der Leyen Crnoj Gori
Današnja posjeta predsjednice Evropske komisije Ursule von der Leyen Crnoj Gori je otkazana.
29.10.2022. u 12:57
get url
text

- Posjeta će morati da bude pomjerena za drugi datum jer, usljed vremenskih uvjeta, avion delegacije ne može da poleti s aerodroma u Beogradu. Posjeta će biti organizirana u novom terminu koji bude zajednički dogovoren - prenijeli su saopćenje iz EU Info centra crnogorski mediji.

- Nažalost, zbog lošeg vremena, jutros sam morala da odložim posjetu Crnoj Gori. Pomjeramo datum posjete. Radujem se što ću uskoro posjetiti vašu prelijepu zemlju - navela je Ursula von der Leyen na Twitteru.

Iz EU info centra je ranije u subotu saopćeno da je je njen dolazak u Crnu Goru pomjeren zbog magle na beogradskom aerodromu.

- Očekuje se kašnjenje od najmanje jednog sata - naveli su ranije.

Ursula von der Leyen u petak je boravila u Bosni i Hercegovini i Srbiji, a danas je trebalo da boravi u Crnoj Gori, u okviru regionalne posjete Zapadnom Balkanu.

Ona je trebalo da se sastane u Vili Gorica s predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, a nakon sastanka je trebalo da bude održana njihova zajednička konferencija za medije. Predsjednica EK je zatim trebalo da se sastane s predsjednikom Vlade Crne Gore Dritanom Abazovićem.

Crna Gora će od Evropske unije dobiti finansijsku podršku za nadilaženje očekivane energetske krize, a to je bio i glavni povod najavljene posjete predsjednice EK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.