Hrvati odahnuli

Otkriveno ko prodaje bronzanu medalju sa Mundijala u Francuskoj

Objavljeno: 22.11.2018. u 09:26

Autentičnost ponuđene medalje potvrđena je, a početna cijena je 7.500 eura

I Ćiro Blažević je dobio jednu od 30 medalja na Mundijalu u Francuskoj

Prije nekoliko dana hrvatsku, ali i javnost u ostatku Evrope, zainteresovala je objava jedne aukcijske kuće koja nudi bronzanu medalju koju je neko od igrača ili članova stručnog štaba fudbalske reprezentacije Hrvatske iz 1998. odlučio prodati.

U potragu se uključio i legendarni Miroslav Ćiro Blažević, koji prvobitno nije znao gdje je njegova medalja, ali je kasnije odahnuo kada mu je sin javio da je na "sigurnom".   

Autentičnost ponuđene medalje potvrđena je, a početna cijena je 7.500 eura. Aukcija će se održati 7. i 8. decembra, a medalju Hrvatske sa Svjetskog prvenstva u Francuskoj dobit će onaj ko ponudi najviše.

- Nakon velike potrage u slučaju "medalja", sve je napokon otkriveno. Niko od Vatrenih ne prodaje bronzu koju su mukotrpno zaradili. Prodavač je kolekcionar koji je medalju kupio prije deset godina od neimenovanog FIFA-inog dužnosnika, potvrđeno je iz aukcijske kuće Agon SportsWorld koja je medalju i stavila na dražbu, prenosi RTL.

Naime, FIFA je na SP Francuskoj 1998. godine podijelila 30 medalja članovima reprezentacije Hrvatske, te još 10 komada koji su završili u rukama predstavnika fudbalskih saveza i dužnosnika FIFA-e. Toj kolekciji dodatnih medalja pripada ova koja se prodaje.

- Medalja je procijenjena na 7.500 eura, a da je riječ o nekom hrvatskom reprezentativcu, ona bi vrijedila puno više - kažu iz aukcijske kuće.

Izvor:   Faktor/RTL

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije