open-navfaktor-logo
search
Izbor Faktora
Ovo je najbolji tim 16. kola Premijer lige BiH
U susretima 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine viđena su čak četiri remije, od koji su dva Velež - Sarajevo i Sloboda - Zrinjski završeni bez golova.
30.11.2020. u 21:25
get url
text

Po jedan pogodak na obje strane pao je u mečevima Radnik - Krupa i Borac - Široki Brijeg, dok su najefikasniji susret odigrali Olimpik i Tuzla City, slavio je domaćin s 3:2, i to poslije preokreta.

U prvom utakmici 16. kola, koja je odigrana još u petak, Željezničar je s uvjerljivih 4:0 trijumfovao u gostima kod Mladosti u Doboju kod Kaknja.

Sportska redakcija portala Faktor izabrala je najbolji tim kola koje je iza nas.

Dario MIŠKIĆ, Ivan IKIĆ (ŠIROKI BRIJEG): U 17. kolu možda se najteže bilo izabrati golmana. No, Dario Miškić je svojim odbranama Široki Brijeg spasio od prave katastrofe na gostovanju kod Borca u Banjoj Luci, a kasnije je njegove fantastične odbrane golom u posljednjoj minuti utakmice za 1:1 nagradio Ivan Ikić, kojem je ovo bio drugi ovosezonski pogadak. Treba reći da je u ovom kolu briljirao i Slaviša Bogdanović na golu Veleža, a i Adnanu Goluboviću pripadaju zasluge jer je Sloboda izvukla bod u duelu sa Zrinjskim.

Josip ĆORLUKA (ZRINJSKI): Novopečeni reprezentativac Bosne i Hercegovine u posljednje vrijeme igra u konstantno dobroj formi. I ovoga puta je odlično čuvao svoju desnu stranu, mada to i nije bilo teško u susretu na Tušnju kojim je Zrinjski dominirao. Ćorluki je nastup protiv Slobode bio 13. u ovoj sezoni PLBiH.

Emir JUSIĆ (SLOBODA): Uz već pomenutog golmana Slobode Adnana Golubovića iskusni defanzivac jedan je od najzaslužniji jer je mreža tuzlanskog sastava ostala sačuvama. Odličnim klizećim startom u finišu susreta Jusić je spasio siguran pogodak gostiju, a i prethodno je imao nekoliko zapaženih intervencija u svom šesnaestercu.

Aleksandar KOSORIĆ, Ermin ZEC (ŽELJEZNIČAR): Iskusni stoper možda ove sezone ne igra u konstantnoj formi, ali je protiv Mladosti odradio odličan posao u zadnjoj liniji tima sa Grbavice. Ermin Zec igra sve bolje, a nakon što je propustio duel protiv Slobode, pogodak protiv Mladosti bio mu je treći u posljednja dva susreta. U potpunosti zdrav i spreman, Zec bi bio veliko pojačanje za Plave.

Marko PERIŠIĆ, Adnan OSMANOVIĆ (OLIMPIK): Asistencija i izboren penal koje su Olimpiku donijeli važan preokret i pobjedu nad Tuzla Cityjem Marku Perišić osigurali su mjesto u idealnom timu 16. kola PLBiH. Naravno, dva sigurno realizovana penala među najboljih 11 protekle runde domaćeg šampionata uvrstila su i kapitena Vukova Adnana Osmanovića.

Andrej ĐOKANOVIĆ (SARAJEVO): Iako tek treba napuniti 20 godina Andrej Đoković zaista djeluje kao pravi fudbalski rutiner. Tako je bilo i u derbiju kola između Veleža i Sarajeva, u kojem su gosti promašili veliki broj prilika, no Đokanović je na sredini terena odradio odličan posao.

Nikola DUJAKOVIĆ (KRUPA): Prvjenac u dresu Krupe stigao je u jako važnom trenutku. Odlično je Dujaković pratio situaciju na protivničkoj polovini, ukrao loptu, a zatim preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca pogodio za 0:1. Imao je još nekoliko dobrih situacija u nastavku meča, ali ih nije uspio pretvoriti u gol.

Vladimir BRADONJIĆ (RADNIK): U remiju Radnik i Krupe teško je posebno izdvojiti nekog od fudbalera tima iz Semberije, ukoliko izuzmemo strijelca gola zahvaljujući kojem je Radnik izbjegao deveti ovosezonski poraz. Bradonjiću je ovo bio peti pogodak u sezoni.

Trener kola

Dževad ŠARIĆ (OLIMPIK)

Fudbaleri Olimpika gubili su u dva navrata od Tuzla Cityja. Dva puta su stizali rezultatski zaostatak, a potom u samom finišu utakmice stigli i do važne pobjede, treće ovosezonske. Sigurno je da dio zasluga pripada i treneru tima sa Otoke. Uprkos važnom trijumfu, Vukovi su ostali na posljednjoj poziciji s identičnim brojem bodova (deset) kao i pretposljednja Krupa. Ipak, ova "trica" sigurno će dodatno motivisati Šarićeve izabranike pred meč 17. kola u kojem će ponovo biti domaćini, i to ekipi Mladosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.