open-navfaktor-logo
search
Novi detalji
Ovo je osumnjičeni za masakr u Grudama: I prije 20-ak godina u obračunu koristio bombu
Jozo Jasak osumnjičen da je jutros oko 2 sata iza ponoći u caffe Zmaj u Grudama ubio dvije osobe, a još dvije teško ranio. 
04.08.2022. u 12:34
get url
text

VEZANI TEKST - Detalji dvostrukog ubistva kod Gruda: Ubijen poznati biznismen, ranjenom muškarcu amputirana noga

Kako je potvrđeno za Bljesak s mjesta događaja, priveden je Jozo Jasak i njegov brat.

Napadač je poznat mještanima jer je iz istog mjesta (Gorica-Sovići) kao i žrtve, a kako saznaje portal Hercegovina.info, i prije 20-ak godina u jednom obračunu je koristio bombu.

Stravičan zločin dogodio se nakon kratke svađe u lokalu povodom proslave sv. Stjepana, a Jasak je, kako tvrde mještani, nakon verbalnog okršaja otišao iz objekta, vratio se s automatskim puškom i pucao po više ljudi.

Velimir Bušić, jedan od osnivača HDZ-a 1990 i bivši zastupnik u Skupštini ZHK, jedan je od dvojice ubijenih u noćašnjoj pucnjavi. Bušić je bio i šef ogranka stranke u Grudama, a 2018. napustio je stranku nakon unutarstranačkih sukoba.

U Hercegovini je bio poznat i kao vlasnik kompanije Velbusch koja se od 1994. godine bavi trgovinom širokog asortimana robe. Pored Velimira Bušića ubijen je i 34-godišnji Mate Grizelj. Dvije osobe stradale su na mjestu događaja, dok su dvije prevezene u SKB Mostar od kojih je jedna (A. G., 1997) lakše povrijeđena, a druga (Ž. G., 1949) je još u životnoj opasnosti te su mu zbog povreda morali amputirati nogu. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.