open-navfaktor-logo
search
Podrška
Palmer: Mojim imenovanjem SAD poručuje da je ponovo fokusiran na Zapadni Balkan
Služba za odnose sa javnošću Vlade Crne Gore navodi da tokom sastanka u Podgorici Palmer crnogorskom premijeru rekao i da je Crna Gora lider i najuspješnija multietnička država u regionu, kao i da nije slučajno to što je Crna Gora prva država koju posjećuje nakon preuzimanja dužnosti
09.09.2019. u 15:40
get url
text

Novoizabrani specijalni predstavnik SAD-a za Zapadni Balkan Matthew Palmer ocijenio je danas da "njegovim imenovanjem SAD poručuje da je ponovo fokusiran na region Zapadnog Balkana" i "da nije slučajno što je Crna Gora prva država koju posjećuje nakon preuzimanja dužnosti", saopćila je Vlada Crne Gore nakon susreta visokog američkog diplomate sa premijerom Duškom Markovićem u Podgorici.

Služba za odnose sa javnošću Vlade Crne Gore navodi da tokom sastanka u Podgorici Palmer crnogorskom premijeru rekao i da je Crna Gora lider i najuspješnija multietnička država u regionu, kao i da nije slučajno to što je Crna Gora prva država koju posjećuje nakon preuzimanja dužnosti.

Crnogorski premijer pozdravio je odluku o imenovanju Palmera za specijalnog predstavnika SAD-a za Zapadni Balkan i nazvao "ohrabrujućom" odluku Vlade SAD-a da se ponovo fokusira na Zapadni Balkan, ocjenjujući da ona predstavlja realnu mogućnost ubrzanja realizacije naših strateških ciljeva i doprinos stabilnosti cijelog regiona.

- Posebno nas raduje da ste na toj dužnosti Vi kao odličan poznavalac Balkana - rekao je predsjednik Vlade Crne Gore američkom diplomati.

Prema navodima saopćenja, u razgovoru je konstatirano da je proces evropske i euroatlantske integracije regiona Zapadnog Balkana u interesu i ovog regiona i Evrope u cjelini te da politiku proširenja EU-a treba posmatrati kao evropsku stratešku politiku.

- To znači da proces proširenja mora biti živ. To je interes i EU-a i država našeg regiona - rekao je Marković, koji je informirao sagovornika o rezultatima i strateškim planovima na političkom planu, uz konstataciju da Vladina uspješna ekonomska politika daje odlične razvojne rezultate.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.