open-navfaktor-logo
search
Uz dva uvjeta
Papa Franjo odobrio održavanje hodočašća u Međugorje
Poljski nadbiskup je naveo kako je njegova ključna misija sada vezana uz poboljšanje i razvijanje prihvata hodočasnika koji dolaze u Međugorje iz cijeloga svijeta i koji su sve brojniji
12.05.2019. u 13:02
get url
text
Međugorje

Papa Franjo odobrio je održavanje hodočašća u Međugorje, objavio je u nedjelju na jutarnjoj misi u Međugorju njegov apostolski vizitator, poljski nadbiskup Henryk Hoser.

- Papa Franjo je odredio da je moguće organizirati hodočašća u Međugorje uvijek pazeći da ne budu tumačena kao priznanje poznatih događaja koji još zahtijevaju ispitivanje sa strane crkve, tj. da ne stvaraju na bilo koji način zabludu i dvosmislenost u doktrinalnom smislu - pročitao je Papinu odluku nadbiskup Hoser na misi na kojoj je sudjelovao i apostolski nuncij u BiH Luigi Pezzuto.

Pri tome je pojasnio kako će se isti kriteriji za organiziranje hodočašća primjenjivati na svećenike "svakog reda i stupnja koji žele poći u Međugorje i tamo slaviti i suslaviti na svečan način".

Poljski nadbiskup je naveo kako je njegova ključna misija sada vezana uz poboljšanje i razvijanje prihvata hodočasnika koji dolaze u Međugorje iz cijeloga svijeta i koji su sve brojniji. 

Međugorski fenomen vezuje se uz tvrdnje tadašnje šestero djece kojima se Gospa počela ukazivati od 1981. Nekolicini od njih se Gospa, po njihovim tvrdnjama, ukazuje i danas.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.