open-navfaktor-logo
search
Budite in
Pastelna nijansa zelene bit će modni hit u 2019. godini
Osim na odjeći, zelenu ćemo nositi i u formi modnih dodataka
12.11.2018. u 15:22
get url
text
Očekuje se da će omiljene high-street trgovine preplaviti zagasito zeleni komadi

Bliži se kraj godine, a modni stručnjaci već govore o trendovima, bojama i komadima koji će biti aktuelni tokom 2019. godine. Specifična, pastelna nijansa zelene nalazi se na listi najpopularnijih za godinu koja slijedi. Ova boja nosi jako puno naziva, a, kako se čini, za nju još uvijek ne postoji prava terminologija. Neko je naziva boja pistacija, svijetla, pastelno, zagasito zelena, mint, vodeno zelena…

Tokom septembra ova zelena bila je pravi hit na modnim pistama svih evropskih sedmica mode, što garantira da ćemo je često viđati u sezoni proljeće i ljeto 2019, a na policama nekih omiljenih trgovina može se pronaći već sada. Mnogi ovu boju upoređuju sa khaki nijansama, te pastelno zelenom, koje su bile hit u 2017. godini.

Ovo je također i boja koja se trenutno puno koristi u dizajnu interijera, a očekuje se i njen veliki uspon u modnoj industriji u proljeće 2019. godine. Zanimljivo je da je ova nijansa zelene još jedan trend koji se vratio iz prošlosti, tačnije iz ere 90-ih, a princeza Diana i Rachel Green samo su neke od ličnosti koje smo u to vrijeme često viđali u ovoj boji.

U 2018. i 2019. boja dolazi pretežno na komadima ravnih silueta, a odijela u ovoj nijansi su mega trend. Osim na odjeći, zelenu ćemo nositi i u formi modnih dodataka. Torbice i cipele u ovoj nijansi već su sada pravi hit, a očekuje se da će omiljene high-street trgovine preplaviti zagasito zeleni komadi.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.