open-navfaktor-logo
search
Nakon dva mjeseca
Pauzu iskoristili za uređenje: Pionirska dolina od sutra ponovo otvorena za posjetioce
Pionirska dolina i zoo vrt sutra u 8 sati počinje sa radom i otvara ponovo svoje kapije za posjetioce.
14.05.2020. u 11:58
get url
text

Kako su obavijestili iz KJKP Park, nakon što je 18. marta zatvorila svoje kapije zbog pandemije koronavirusa, nakon gotovo dva mjeseca stekli su se uvjeti i shodno odlukama kriznih štabova od sutra Pionirska dolina ponovo postaje mjesto dječije graje i igre, edukacije, šetnje i uživanja u prirodnom ambijentu.

Pionirska dolina radit će svaki dan od 8 do 20 sati.

{$galerijaFotografija}

Posjetioci će na raspolaganju imati sve sadržaje koje nudi ovaj rekreativno zabavni centar udaljen svega dva kilometra od strogog centra grada, ali moraju se strogo pridržavati propisanih mjera zaštite od koronavirusa.

Svi posjetioci obavezni su nositi zaštitne maske, upotrebljavati dezo-barijeru na ulazu za obuću i dječija kolica, držati socijalnu distancu i ne dolaziti u grupama većim od pet članova, te izbjegavati veća okupljanja u samom prostoru.

Na ulazu u prostor Pionirske doline uskoro će biti postavljen i tunel za dezinfekciju svih koji ulaze.

- Pionirska dolina početkom sedmice u potpunosti je i dezinfikovana, a osim dječijih igrališta, staza za šetnju, mostova, dezinfikovane su i sve nastambe i njihovi otvoreni dijelovi - saopćeno je iz KJKP-a Park.

Dvomjesečna pauza u Pionirskoj dolini vrijeme je kada su u zoološkom vrtu rođeni mnogi mladunci, urađena su dva vještačka jezera, izgrađeni novi cvjetni dekori, urađena zaštitna ograda uz obalu Koševskog potoka, a iduće sedmice i cvjetne gredice uz staze za šetnju dobit će novo sezonsko cvijeće.

- Puno je noviteta i razloga da nas posjetite, stoga svim posjetiocima upućujemo najsrdačniju dobrodošlicu - saopćili su iz Parka.

Pionirska dolina Sarajevo, 14.05.2020.
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.