open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Pecara kao pravi test za prvake pred gradski derbi, fenjeraš gostuje u Mostaru
Dvije zaostale utakmice 4. kola PLBiH Zrinjski - Zvijezda 09 i Široki Brijeg - Sarajevo igraju se večeras s početkom u 19, odnosno 20 sati
28.08.2019. u 07:46
get url
text

Kao lideri na tabeli aktuelni prvaci Bosne i Hercegovine, fudbaleri FK Sarajevo, večeras će istrčati na travnjak stadiona Pecara, gdje od 20 sati očekuje zaostali susret 4. kola Premijer lige BiH protiv Širokog Brijega.

Izabranici Husrefa Musemića u dosadašnjem dijelu prvenstva zabilježili su četiri pobjede i jedan remi, te na svom kontu imaju 13 bodova, jedan više od drugoplasiranog Željezničara, koji ima i susret više.

U šestom kolu Sarajevo je na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" nakon preokreta porazilo Velež s 2:1, dok su njihovi večerašnji oponenti, fudbaleri Širokog Brijega, ispustili dva gola prednosti protiv Željezničara.

Večerašnji susret i psihološki je važana za Bordo tim jer već u subotu slijedi prvi ovosezonski gradski derbi. Zanimljivo da je iskusni strateg Bordo kluba Husref Musemić jedini kojem prijeti suspenzija u slučaju žutog kartona.

Sarajevo će večeras, upravo zbog akumuliranih žutih kartona, biti lišeno usluga Darka Lazića i Nebojše Gavrića, a zbog povreda za utakmicu ne konkurišu Amer Dupovac, Amar Rahmanović i Elvis Džafić.

- I Benjamin Tatar se žalio na bol u trbuhu. Ultrazvučni nalaz je uredan - rekao je član medicinskog tima FK Sarajevo Ismar Hadžibajrić, no šef struke Tatara nije uvrstio na spisak putnika za Široki Brijeg.

Musemić je u Hercegovinu poveo sljedećih 18 igrača: Kovačević, Dizdarević, Salčin, Hodžić, Šabanović, Letić, Šerbečić, Šišić, Cruz, Hebibović, Kurdić, Guzina, Mustafić, Ahmetović, Handžić, Velkoski, Đokanović i Milanović.

I trener Širokog Brijega Denis Ćorić bio je na mukama zbog zdravstvenih problema napadača Tonija Jovića i Dražena Bagarića, koji će večerašnji meč, ukoliko nastupi, biti oproštajni u dresu kluba sa Pecare.

- Nemamo šta kalkulisati i od prve minute ćemo krenuti na pobjedu, jer znamo da nam ova tri boda puno znače i da bi nas pobjeda u derbiju protiv Sarajeva primakla vrhu - kazao je šef stručnog štaba NK Široki Brijeg Denis Ćorić.

Zaostalu utakmicu 4. kola PLBiH odigrati će i fudbaleri Zrinjskog i Zvijezde 09. Posljednjeplasirani sastav domaćeg šampionata od 19 sati gostuje na stadionu Pod Bijelim brijegom, što će biti dobra prilika za izabranike Harija Vukasa da se novom "tricom" približe vodećim timovima.

- Po igrama koje su pružili to nije realno stanje, mislim da su zaslužili puno više. Ima li su nekoliko gostovanja u kojima su izgubili minimalno 1:0, u tri domaće utakmice, osim one prve koju su izgubili visokim rezultatom, imali su vodstvo koje nisu uspjeli zadržati. U svakom slučaju, nećemo ih podcijeniti - kazao je Vukas, šef struke mostarskih Plemića.

Utakmicu u Mostaru sudit će Frano Jelić iz Širokog Brijega, dok će pravdu u meču na Pecari dijeliti Luka Bilbija iz Prijedora. Utakmicu sa Pecare možete pratiti u direktnom prijenosu na MojaTV.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.