open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za Ligu prvaka
Peljto sudio buran meč u Švicarskoj: Young Boys u trećem pretkolu
Olympiacos, Seriff Tiraspol, Cluj, PSV, Ludogorets i Young Boys osigurali su večeras učešće u trećem kolu kvalifikacija za Ligu prvaka, a tako i evropsku jesen.
28.07.2021. u 22:12
get url
text

Olympiacos je eliminiro Neftchi. U oba meča grčki tim je slavio sa 1:0 i tako sa ukupnih 2:0 eliminirao azerbejdžanskog predstavnika.

Sheriff Tiraspol izbacio je Alashkert iz Aremnije s ukupnih 4:1, a Cluj je nakon banjalučkog Borca preskočio i gibraltarski Lincoln.

Ludogorets je zahvaljujući pobjedi rezultatom 3:1 prošao slovenačku Muru. Prvi meč u Sloveniji okončan je bez golova.

PSV je ponovo nadigrao Galatasaray rezultatom 2:1, ovoga puta u Istanbulu. Nizozemci su prvi duel riješili u svoju korist s ubjedljivih 5:1.

Bh. sudija Irfan Peljto u duelu Young Boysa i Slovana iz Bratislave donio je sreću Švicarcima koji su pobjedom 3:2 izborili naredni krug. Prvi meč završen je bez golova. U revanšu je Young Boys vodio 3:0, ali su se Slovaci sa dva pogotka vratili u meč i do posljednjeg momenta borili za produžetke. Najbolji arbitar iz BiH dosudio je penal za Slovan kod rezultata 1:0 za Young Boys, ali je golman domaće ekipe zaustavio udarac. Peljto je pokazao i sedam žutih kartona. Peljti su asistirali Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo, četvrti arbitar bio je Admir Šehović.

Tri utakmice drugog pretkola su u toku.

Parovi trećeg pretkola

Put prvaka

Dinamo Zagreb - Legija Varšava

Cluj - Young Boys

Crvena zvezda/Kairat - Sheriff Tiraspol

Olympiacos - Ludogorets

Malmo - Rangers

Ferencvaroš - Slavija Prag

Ligaški put

PSV - Midtjylland/Celtic

Spartak Moskva - Benfica

Genk - Shakhtar

Monaco - Rapid Beč/Sparta Prag

Svi timovi iz trećeg pretkola igrat će grupnu fazu jednog od tri klupska UEFA takmičenja.

Poraženim ekipama trećeg kola kvalifikacija za Ligu prvaka osiguran je play-off Evropske lige. U slučaju trijumfa zagarantovano je i igranje grupe tog takmičenja, a eventualnim porazom ekipa će igrati grupu Konferencijske lige.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.