open-navfaktor-logo
search
Trener Cityja
Pep Guardiola menadžer sezone u Engleskoj
Španski fudbalski stručnjak i trener Manchester Cityja dobio je nagradu za najboljeg menadžera sezone u Engleskoj, prenosi Anadolu Agency (AA).
25.05.2021. u 11:03
get url
text

Guardiola je priznanje dobio prema izboru Asocijacije ligaških menadžera, a osim njega među kandidatima su još bili Marcelo Bielsa, Daniel Farke, Emma Hayes, David Moyes i Brendan Rodgers.

Za Španca je ovo uspješna sezona budući da je s "građanima" osvojio treću titulu prvaka Premier lige u posljednje četiri godine.

Klub iz Manchestera je ove sezone osvojio i Carabao kup te izborio finale Lige prvaka, koje će ove subote igrati protiv londonskog Chelseaja.

- Oduševljen sam što sam po drugi put osvojio nagradu menadžera godine. Za mene je ovo tako poseban trofej za osvajanje, jer glasaju moje kolege menadžeri. Ovakva nagrada moguća je samo ako je menadžer okružen vrhunskim profesionalcima - rekao je Guardiola, koji je isto priznanje osvojio i u sezoni 2017/18.

Dodao je da igrači i osoblje Cityja zaslužuju najveće pohvale za uspješnu sezonu.

- Sretan sam što imam tim ljudi oko sebe koji svaki dan daju sve od sebe kako bi Manchester City učinili najboljim mogućim. Ova nagrada posvećena je i podijeljena s njima - rekao je Guardiola.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.