open-navfaktor-logo
search
Reakcije trenera
Petrović dao Želji "recept" za izlaz iz rezultatske krize, Slišković objasnio zašto je Olimpik zaslužio pobjedu
Novi šok fudbaleri Željezničara svojim navijačima pripredili su u današnjem susretu 27. kola PLBiH u kojem ih je nakon preokreta s 2:1 savladao Olimpik.
25.04.2021. u 19:10
get url
text

Plavi s Grbavice ovog proljeća ne znaju za pobjedu,a izgleda ni da promjena trenera nije dala željeni rezultat.

- Kako mogu biti zadovoljan nakon poraza. Komentar cijele utakmice sveo bi se na to da smo danas bili kvalitetniji protivnik. Nismo stvorili izrazite prilike, ali poveli smo, imali smo dobre šanse. Olimpik je iz jednog slobodnog udarca izjednačio - kazao je trener Željezničara Blaž Slišković u izjavi za MojaTV, te dodao:

VEZANI TEKST - Olimpik ponovo šokirao Željezničar, plavo proljeće "uvelo" pred gradski derbi

- Naravno kada imate 1:1 teško je psihički se vratiti, ali mislim da smo i u drugom poluvremenu odigrali onako nekvalitetno, ali nažalost sa manje stvaranja prilika. Mislim da je Olimpik zaslužio pobjedu zbog htijenja i volje njihovih igrača. Mislim da smo mi po prikazanom zaslužili mnogo više od poraza.

Ekipa Slavka Petrovića je u kratkom periodu dvaput slavila na Grbavici, a ako na kraju izbori opastanak u PLBiH, pobjede nad Željo sigurno će se ispostaviti kao ključne.

- Prvih 20 minuta smo bili jako loši, a Željezničar je izašao sa strahovito visoko i dominirali su prvih 20 minuta. Mi smo od sedam primljenih golova primili pet iz prekida. Imamo visoke igrače, ali još uvijek primamo pogotk - naglasio je strateg Olimpika.

- Mislim da je pobjeda zaslužena, Željo se nalazi u velikoj krizi. Ima strahovito dobre igrače, ali se iz krize izlazi samo borbenošću. Mi smo sada imali strahovito paklen raspored, a mi smo sa ovim bodovima koje smo osvojili u ovom programu jako zadovoljni - dodao je Petrović.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.