Petak, 30.10.2020.

Veliko čišćenje

Pionirska dolina u narednim danima zatvorena za posjetioce

Rekrativno-zabavni centar Pionirska dolina i zoo vrt s obzirom na obim poslova na čišćenju vještačkih jezera u narednim danima bit će zatvorena za posjetioce.

Na oba vještačka jezera koja se nalaze u centralnom dijelu ovog rekreativno-zabavnog centra prije dva dana započeti su radovi čišćenja taloga i mulja.

O kolikom obimu posla se radi govori i činjenica da popularna Pionirska dolina trenutno izgleda kao pravo gradilište ako je suditi po broju teške mehanizacije, mašina i radnika koji su uključeni u ovaj posao.

- Pomoć u ovom projektu koji će pernatim stanovnicima zoo vrta obezbijediti ljepše uslove za život i doprinijeti hortikulturnim ljepotama ove zelene oaze pružilo je nekoliko društveno odgovornih preduzeća. Građevinsko preduzeće Bosman jutros je za čišćenje i prikupljanje taloga poslao u Pionirsku dolinu svoje građevinske mašine, tu su i kolege s mehanizacijom iz KJKP Rad, prilikom regulacije vode iz jezera na terenu je podršku dalo i KJKP Vodovod i kanalizacija - saopćeno je iz KJKP-a Park.

Zbog činjenice da se jezera na ovaj način nisu čistila nekoliko desetaka godina, na terenu su stalno i pripadnici Federalne uprave civilne zaštite koji su spremni reagirati ukoliko se pronađu neeksplodirana ubojita sredstva.

U projekat uređenja uključena je i kompletna mehanizacija i radna snaga preduzeća Park, a cilj je što prije očistiti cjelokupan talog iz oba jezera, izvršiti navodnjavanje i ovaj rekreativno zabavni centar što prije ponovo otvoriti za posjetioce, navodi se u saopćenju iz Parka.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh