open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Pjaniću 60 minuta u porazu od bivšeg kluba, City preokretom iznenadio Real
Fudbaleri Lyona u prvom meču osmine finala Lige prvaka savladali su Juventus s 1:0, dok je Manchester City slavio poslije preokreta na gostovanju kod Real Madrida s 2:1.
26.02.2020. u 22:54
get url
text

Prva ozbiljnija prilika na meču između Lyona i Juventusa, na početku kojeg je domaći sastav bio nešto konkretniji tim, viđena je u 21. minuti. Imali su je fudbaleri Lyona. Karl Toko Ekambi je bio najviši u skoku poslije ubačaja iz kornera, odlično je šutirao, ali je prečka spasila Szczesnyja.

Ipak, deset minuta kasnije Lavovi su poveli. Houssem Aouar je uputio dobar centaršut, a Lucas Tousart i zabio za vodstvo svog tima i veliku radost domaćih navijača.

Sedam minuta prije kraja prvog dijela Juan Cuadrado je igrao rukom u šesnaestercu Juventusa, ali je Jesus Gil Manzano u komunikaciji s VAR-sobom, odlučio da nema penala.

U 41. minuti Karl Toko Ekambi bio je u dobroj prilici da udvostruči prednost Lyona, no šutirao je iznad prečke. Napadač domaćeg tima u ovu šansu je dospio iznenada, i to poslije nesporazuma Miralema Pjanića i Leonarda Bonuccija. Srećom po Juventusov dvojac Ekambi nije bio precizan. Da jeste, bila bi to teška situacija za Staru damu poslije prvih 45 minuta utakmice.

Do kraja prvog dijela Juventus je imao slobodan udarac iz dobre pozicije, ali je Cristiano Ronaldo u ovoj situaciju "ukrao" loptu bh. reprezentativcu. Šutirao je neprecizno.

VEZANI TEKST - I komentator iznerviran jer je Ronaldo "ukrao" slobodnjak Pjaniću
 
Na startu drugog dijela, Pjanić je dobio priliku, skoro sa identične pozicije, no njegov šut završio je u živom zidu fudbalera kluba za koji je i on svojevremeno igrao.

Miralem Pjanić, koji se oporavio od povrede, čini se da ipak ne za svih 90 minuta, susreta je napustio u 61. minuti, a zamijenio ga je Aaron Ramsey.

U nastavku je Maurizio Sarri bacio sve karte u napad. Priliku je dobio i Gonzalo Higuain, no rezultat se nije mijenjao. Samo nekoliko trenutaka prije ulaska iskusnog argentinskog napadača, njegov zemljak Paulo Dybala imao je možda i najbolju priliku za Juve na meču, no šutirao je pored gola.

Imao je Juve do kraja priliku preko Higuaina, Dybala je čak i pogodio, ali iz ofsajda, ali je do kraja ostalo 1:0 za domaći sastav.

Najzanimljivije detalje s utakmice Lyon - Juventus pogledajte OVDJE.

Meč na Santiago Bernabeuu bio je efikasniji ali i uzbudljiviji u od onog u Lyonu, a aktuelni prvaci Engleske slavili su s 2:1, i to poslije preokreta.

Fudbaleri Los Blancosa dominirali su u prvih 15 minuta, makar kada je riječ o posjedu lopte (71:29), no tu prednosti nisu uspijevali materijalizovati na pravi način.

Prvi su zaprijetili gosti, i to u 21. minuti preko Gabriela Jesusa, no Thibaut Courtois je bio siguran.

Dobru priliku da Građane dovede u vodstvo imao je Kevin De Bruyne u 28. minuti, ali je šut Belgijanca otišao daleko od gola njegovog zemljaka.

Karim Benzema je u 30. minuti dobro skočio, i udarac glavom nije bio ništa lošiji, ali je Ederson bio na oprezu.

Posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je Gabriel Jesus u drugoj minuti produžetka, ali je njegov udarac izblokirala odbrana Kraljeva.

Ekipa Zinedinea Zidanea povela je u 60. minuti. Modrić je na sredini terena oduzeo loptu, proigrao Vinciusa Juniora, koji je odlično uposlio Isca, koji je rutinski matirao Edersona za veliku radost domaćin navijača.

Domaćini su minimalnu prednost imali sve do 78. minute kada je Gabriel Jesus, koji je imao nekoliko dobrih situacija u prvom dijelu, pogodio za izjednačenje poslije asistencije Kevina De Bruynea.

Do totalnog preokreta Građani su stigli u 82. minuti, kada je fanstastični belgijski veznjak bio siguran izvođač najstrožije kazne, koju je skrivio Dani Carvajal. 

Real je utakmicu završio s deset igrača, jer je četiri minute prije kraja kapiten Sergio Ramos zaradio direktno isključenje, te ga sigurno neće biti u revanšu.

Ekipa Pepa Guardiole stigla je do važne pobjede i prednosti pred uzvrat na Etihadu.

Najzanimljivije detalje s utakmice Real Madrid - Manchester City pogledajte OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.