open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Počinje borba za play-off: Duel Zmajeva večeras na Maksimiru
Mnogo pažnje, sasvim sigurno, privući će i utakmica između grčkog prvaka PAOK-a i prošlosezonskog polufinaliste Ajaxa
06.08.2019. u 07:31
get url
text

Iako su u ponedjeljak u Nyonu izvučeni parovi play-offa Lige prvaka i Evropske lige, tek danas igraju se prvi mečevi trećeg pretkola u oba evropska takmičenja, i to ne svi.

Večeras je na rasporedu pet susreta u kvalifikacijama za grupnu fazu Lige prvaka, a svakako da će ljubiteljima fudbala u Bosni i Hercegovini biti najzanimljiviji susret između zagrebačkog Dinama i mađarskog Ferencvarosa.

Boje prvaka Hrvatske večeras će braniti Amer Gojak, Izet Hajrović i najvjerovatnije Emir Dilaver, stoper koji se posljednjih mjeseci spominjao kao potencijalni Zmaj. S druge strane u sastavu kluba iz Budimpešte trebao bi se naći reprezentativni bek Eldar Ćivić. Susret Dinamo - Ferencvaros zakazan je za 20 sati, a pobjednik ovog dvomeča u play-offu će se sastati s boljim iz duela Maribor - Rosenborg.

Mnogo pažnje, sasvim sigurno, privući će i utakmica između grčkog prvaka PAOK-a i prošlosezonskog polufinaliste Ajaxa. Jasno da holandski velikan u ovaj susret ulazi kao favorit, a bit će zanimljivo vidjeti kako će ove sezone izgledati najugodnije iznenađenje u prošlosezonskom izdanju Lige prvaka.

Zanimljivo će biti i u Beogradu gdje debitant iz prošle sezone, Crvena zvezda, od 20.45 sati dočekuje danski Kopenhagen.

Liga prvaka, 3. pretkolo:
APOEL - Qarabag (19 sati)
PAOK - Ajax (19)
Dinamo Zagreb - Ferencvaros (20)
Club Brugge - Dynamo Kiev (20.30)
Crvena zvezda - Kopenhagen (20.45)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.