open-navfaktor-logo
search
Sud u Banjoj Luci
Podignuta optužnica protiv Zvorničanina jer je sudiji prijetio ubistvom
Okružni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu koju je Tužilaštvo RS-a podiglo protiv Alekse Jokića zbog krivičnog djela napad na sudiju i javnog tužioca u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.
18.01.2022. u 14:49
get url
text

Optužnicu protiv Jokića je podiglo Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, a  optuženi se tereti da je napao sudiju S. S. i prijetio mu ubistvom.

Optužnica Jokića tereti da je 12. septembra 2021. godine došao do kuće sudije Osnovnog suda u Zvorniku S. S., u trenutku kada se on nije nalazio kod kuće, a potom svojim vozilom nasilno ušao u dvorište kuće, oštetivši pritom ulaznu kapiju.

- Obraćajući se sinu oštećenog, ozbiljno je prijetio da će napasti sudiju S. S. uključujući i jasno izrečene prijetnje ubistvom i to u vezi sa vršenjem njegove sudijske dužnosti – precizirano je u optužnici.

Prijetnje su se odnosile na sudski postupak koji je vođen pred Osnovni sudom u Zvorniku, gdje je S. S, kao postupajući sudija u prekršajnom postupku protiv tada okrivljenog Alekse Jokića, donio rješenje kojim je utvrdio da je on odgovoran za učinjeni prekršaj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.