Ova stranka ocijenila je da je žalosno da organi u Srbiji, prije svih regulatorna tijela, smatraju da poziv na ubistvo spada u javno informisanje.

- Šešelj je u ponedjeljak, u Jutarnjem programu Televizije Happy, izgovorio skandalozne prijetnje upućene Đukanoviću. Govoreći o dešavanjima nakon donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, Šešelj je optužio Đukanovića da je udario na Srbiju i Rusiju, a onda nastavio sa prijetnjama - navodi se u saopćenju DPS-a.

- Ja upozoravam Milu Đukanovića da je svaku mjeru prevršio i da mora da bježi, ako će glavu na ramenima da sačuva-  izjavio je Šešelj.

U DPS-u podsjećaju da je Šešelj omiljeni gost pojedinih beogradskih televizija koje, kako navode, "svoj rejting bilduju primitivizmom".

- Žalosno je da organi u Srbiji, prije svih regulatorna tijela, u državi koja je na putu priključenja EU, smatraju da poziv na ubistvo spada u domen javnog informisanja - dodali su.

Ta partija navodi i da je historičar Čedomir Antić na istoj televiziji pozivao na linč crnogorskog ambasadora u Beogradu. 

- Ako je i za rejting, televizijski ili politički – mnogo je. A za izgradnju dobrosusjedskih odnosa svakako nije - poručuju iz DPS-a. 

Pogledajte od 13. minute.