Nakon sastanka u okviru Samita Brdo-Brijuni predsjednik Srbije Aleksandar Vučić se obratio medijima. Tokom razgovora sa predstavnicima sedme sile ušao je u raspravu sa hrvatskom novinarkom koja ga je pitala da li će na odnose Srbije i Hrvatske utjecati to što je Srpska pravoslavna crkva dodijelila orden osuđenom ratnom zločincu Vojislavu Šešelju.

- Od koga je odlikovan? Od jedne eparhije. Pa, vi svaki dan odlikujete one koji su ubijali Srbe, o njima pravite filmove, a na to ni malo niste osjetljivi - rekao je Vučić.

VEZANI TEKST - Ratnog zločinca Vojislava Šešelja SPC odlikovao ordenom Svetog vladike

Na konstataciju novinarke da je Šešelj osuđeni ratni zločinac, Vučić je odgovorio:

- A da… Ovim vašima su okrenuli tu presudu na tri prema dva. Kad ih prvo osude, pa ih onda vrate, pa su onda postali junaci zbog tri prema dva presude. To pitajte presude nadležne eparhije SPC-a. Nisam ni pop, ni vladika, ni patrijarh, niti bilo šta drugo i ne pada mi na pamet ni da budem. A kod nas je Crkva veoma nezavisna u odnosu na državu. Ne znam kako je kod vas Hrvata, ali mi se sekularnošću naše države veoma ponosimo - rekao je Vučić ljutito. 

Na insistiranje novinarke da ipak iznese svoje mišljenje, Vučić je rekao da je upravo to i učinio.

- Ne znam šta da bih vam rekao… To je moje sve što imam da vam kažem. Svako od njih ima pravo kao slobodni ljudi donose odluke, a u to država nije upletana. Da vam kažem, ja vidim da vi čeznete da dođem u Jasenovac da vam na sva pitanja odgovorim. Ja uživam u tome i jedva čekam da dođem da položim taj cvijet i da vam odgovori na ta pitanja - rekao je on.

Vučićevu reakciju pogledajte OVDJE