open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za SP
Pogledajte listu TV programa koji prenose meč Francuska - BiH
Nastavak evropskog dijela kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru zakazan je za večeras.
01.09.2021. u 09:00
get url
text

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine gostuje u Strazburu kod svjetskih prvaka i favorita grupe D, selekcije Francuske.

Meč počinje u 20.45 sati, a očekivano, za susret vlada veliko interesovanje TV kuća. Za teritorij Bosne i Hercegovine ekskluzivno pravo prijenosa ima Nova BH.

Pogledajte cjelokupnu listu kanala koji će prenositi dvoboj iz Strazbura:

Novitet u odnosu na dosadašnje kvalifikacione mečeve jeste da će od septembarskog ciklusa u upotrebi biti videotehnologija (VAR).

Dvoboj će suditi arbitri iz Švicarske predvođeni Sandrom Scharerom. Njemu će asistirati Stephane De Almeida i Bekim Zogaj, a četvrti sudija je Alain Bieri. U VAR sobi sjedit će Fedayi San i Lionel Tschudi.

U grupi D još igraju Kazahstan i Ukrajina (16 sati).

Na Svjetsko prvenstvo iz Evrope plasirat će se 13 reprezentacija, odnosno pobjednici deset kvalifikacionih grupa i tri nacionalna tima iz baraža. U play-offu nastupit će 10 drugoplasiranih iz kvalifikacionih grupa te tri najbolja pobjednika iz grupa prema rangu takmičenja posljednje sezone UEFA Lige nacija (reprezentacije koje kroz kvalifikacije ne izbore nastup na SP ili ne budu u doigravanju).

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.