Zuerst napominje da non paperi funkcioniraju kao diplomatski probni baloni, zbog čega su nepotpisani.

- Zamišljeno je da obje strane podržavaju stvaranje priznate samouprave na Кosovu, uključujući puno učešće članova svih nacionalnih zajednica u donošenju političkih odluka, sa ključnom ulogom OSCE-a u podsticanju izbornog procesa. Tekstom je naglašeno i da su se "uključene strane složile o neophodnosti održavanja izbora na svim nivoima na Kosovu i u Srbiji do aprila 2022" - piše Zuerst.

Predloženo je da postizbornim Kosovom upravlja pokrajinski guverner koji će istovremeno imati funkciju jednog od potpredsjednika Skupštine Srbije.

Ovim non paperom predviđeno je da obje strane pristupe zajedničkom tržištu bez dvostrukih carinskih postupaka, osiguravajući brzi i besplatni prolazak unutar važećih unutrašnjih administrativnih prijelaza.

Uključene strane složile su se, navodi se dalje u dokumentu, da "samoupravna pokrajina Kosovo" ima svoju zastavu i grb koji sadrže elemente jedinstva i pravo da se samostalno pridruži i prisustvuje regionalnim ekonomskim, kulturnim, sportskim i obrazovnim forumima.