open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno za Faktor
Policajac iz Nevesinja kojeg su tražili četiri dana izmislio da je bio otet i opljačkan
Pripadnici Policijske uprave Trebinje Okružnoim javnom tužilaštvu u tom gradu podnijeli su krivičnu prijavu o počinjenom krivičnom djelu protiv osobe inicijala M. G. zbog sumnje da je počinila krivično djelo lažno prijavljivanje, saopćeno je iz PU Trebinje. 
14.06.2022. u 12:50
get url
text

- Navedeno lice se sumnjiči da je dana 30.05.2022. godine lažno prijavilo izvršenje krivičnih djela razbojništvo, protivpravno lišenje slobode i krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija - saopćeno je iz PU Trebinje.

VEZANI TEKST - Progovorio policajac za kojim se tragalo četiri dana, evo šta je ispričao policiji

Faktoru je nezvanično, iz izvora bliskog istrazi, potvrđeno da je Tužilaštvu prijavljen Miloš Grahovac, policajac iz Nevesinja, za kojim se tragalo četiri dana, nakon čega je pronađen vezan u blizini mjesta Divin.

Policiji je ispričao da su ga nepoznate naoružane osobe, sa fantomkama na glavama, otele, držale vezanog na nepoznatoj lokaciji i otele mu oko 3.000 maraka. 

Međutim, ispostavilo se da je cijelu priču izmislio. Motivi za to zasad nisu poznati. 

Priča je od samog početka bila "nategnuta", naročito nakon što je Grahovac pronađen na lokaciji koju su prethodno pretražile ekipe koje su za njim tragale. 

Protiv njega se, inače, vodi sudski postupak, a osumnjičen je za stavljanje lažnog novca u opticaj.

Zbog toga je, ranije suspendovan sa mjesta policijskog službenika u PS Nevesinje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.