open-navfaktor-logo
search
Planske aktivnosti
Policija Srednjobosanskog kantona u protekla dva dana uhapsila 14 pijanih vozača
Cilj akcije je smanjenje broja saobraćajnih nezgoda koje imaju za posljedicu poginula lica, teže i lakše povrijeđena lica, ali i materijalnu štetu
06.06.2019. u 11:25
get url
text

Policija Srednjobosanskog kantona, u nastavku planskih aktivnosti koje su usmjerene na poboljšanje stanja sigurnosti saobraćaja, realizovali su još jednu uspješnu akciju.

Naime, kako je saopćeno iz MUP-a SBK, u protekla dva dana na području Srednjobosanskog kantona provedena je akcija pojačane kontrole saobraćaja sa posebnim akcentom na kontrolu alkoholiziranosti vozača.

Osnovni cilj akcije je smanjenje broja saobraćajnih nezgoda koje imaju za posljedicu poginula lica, teže i lakše povrijeđena lica, ali i materijalnu štetu.

- Tokom akcije iz saobraćaja je zbog alkoholiziranosti isključeno 58 vozača, od kojih je 14 vozača lišeno slobode i zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila. Također, zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 266 pekršajnih naloga - kazao je glasnogovornik mUP-a SBK Hasan Hodžić. 

Važnost akcije se ogleda u činjenici da su alkoholizirani vozači potencijalni uzročnici nastanka saobraćajnih nezgoda, koje često imaju nesagledive posljedice u pogledu života i zdravlja ljudi, ali i imovine.

U cilju poboljšanja stanja sigurnosti saobraćaja na području Srednjobosanskog kantona, službenici policije će u narednom periodu nastaviti sa ovakvim i sličnim akcijama, naveli su iz MUP-a SBK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.