open-navfaktor-logo
search
Liga nacija
Porazom u Amsterdamu od Nizozemske: Zmajevi ispali iz evropske elite
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine ispala je iz elitnog razreda Lige nacija.
15.11.2020. u 19:59
get url
text

Zmajevi su izgubili od Nizozemske večeras na Johan Cruijff Areni u Amsterdamu sa 3:1 u meču 5. kola, te su ostali i bez teoretske šanse da u zadnjem kolu protiv Italije osiguraju opstanak u eliti.

Ovaj poraz neće donijeti ništa dobro reprezentaciji BiH ni u borbi za što bolju startnu poziciju uoči žrijeba kvalifikacionih grupa za Svjetsko prvenstvo 2022. godine. Treći šešir ostat će samo san, a to će nam otežati put na Mundijal...

{$galerijaFotografija}

Odbrana Zmajeva večeras je djelovala kao razbijena i demoralisana vojska, a iskusni Nizozemci znali su to iskoristiti.

Proslavio se Wijnaldum koji je u 6. i 14. minuti postigao možda i najlakše golove u karijeri. Zvijezdi Liverpoola nije bilo teško da ubaci loptu u mrežu nakon što je naša odbrana izigrana bez većih poteškoća.

Možda bismo već u prvom poluvremenu doživjeli katastrofu da nas francuske sudije nisu "pogurale" u dva navrata. Pomoćnik iz Francuske prvo je presjekao opasan napad, a nedugo potom poništio je čist gol Nizozemcima.

Na otvaranju drugog poluvremena spašavao nas je golman Ibrahim Šehić, koji je skinuo dva zicera Berghuisu i Depayju, no u 55. minuti nije mogao ništa. Domaćini su opet ismijali defanzivce BiH, a Depay je pogodio za 3:0.

Bajević je nakon trećeg gola mijenjao, a to mu se isplatili u 63. minuti. Višća je ubacio sa desne strane, a rezervista Prevljak pospremio loptu u mrežu za traćak nade. Nedugo potom mogli smo i do drugog gola, ali je Pjanić iz slobodnjaka sa vrha šesnaesterca pogodio "živi zid".

Do kraja je jednu priliku imao i Prevljak, ali nije uspio da matira Krula. 

Zmajevi će u srijedu na Grbavici ugostiti Italiju, a ovom utakmicom oprostit će se od Lige nacija A. 

 

Nizozemska-BiH 15.11.2020.
1 od 10
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.