open-navfaktor-logo
search
Nezadovoljni istragom
Porodica i građani protestovali pred Tužilaštvom KS, traže istinu o smrti Adnana Hadžagića
Grupa građana okupila se danas na protestu ispred zgrade Tužilaštva Kantona Sarajevo nezadovoljni istragom o smrti Adnana Hadžagića. Na protestu su bili i majka i brat stradalog Adnana, Hatidža i Demir Hadžagić.
11.01.2022. u 13:24
get url
text

VEZANI TEKST - Istraga pogibije Adnana Hadžagića nakon policijske potjere: Čeka se nalaz obdukcije

Današnjem protestu su se pridružili i pripadnici Udruženja navijača FK Sarajevo, koji smatraju da tužilaštvo pokušava zataškati slučaj. Okupljeni građani svoje su nezadovoljstvo istakli i porukama na transparentima, u kojima pozivaju na rješavanje ovog slučaja te prozivaju glavnu tužiteljicu KS Sabinu Sarajlija.

Majka Hatidža Hadžagić je u izjavi za novinare prepričala događaje iz noći u kojoj je preminuo njen sin, te ustvrdila da su istog momenta svi znali ko je ubica, dodajući da je porodica bila izložena pritiscima.

Brat Demir Hadžagić je naveo da je specijalna jedinica iz Novog Grada svaku noć prolazila u isto vrijeme i svirala iznad njihove zgrade.

- Ne znam šta je to značilo, da li da nas zastraše ili provociraju. Ovdje je jasno da se radi o opstrukciji. Meni je to i sama tužiteljica Željka Tomić rekla, da ima u fioci čitav predmet, ali da ima ljude iznad sebe. Vjerovatno je to tužiteljica Sarajlija, radi se opstrukcija na predmetu već evo 529 dana - rekao je on. 

Dodao je da porodica ima fotografije iz mrtvačnice, gdje se jasno se vidi da je njegov brat ubijen.

Hadžagić je preminuo 31. jula 2020. godine nakon policijske potjere na području općine Stari Grad u Sarajevu. Iz MUP-a KS tada je saopćeno da je jedna osoba tokom bijega skočila s podzida određene visine, prilikom čega je zadobila povrede, a nakon što je došla ekipa Hitne pomoći konstatovana je smrt.

Porodica stradalog Hadžagića iznijela je sumnje u zvaničnu verziju MUP-a KS, tvrdeći da ga je ubila policija, što su iz MUP-a KS odbacili.

{$galerijaFotografija}

Advokat Senad Pećanin je istakao da je ovo još jedan ne samo protest, nego vrisak zbog nepravde koja se čini.

- Danas je 529 dana otkako je ubijen Adnan Hadžagić. On je ubijen nakon intervencije dvojice policajaca koji su mu nanijeli teške povrede zbog kojih je i preminuo - rekao je Pećanin.

Ukazao je da su se u ovom slučaju kod istražnih organa desile sramotne i nezakonite, kriminalne aktivnosti usmjerene na prikrivanje počinilaca, te dodao da je porodica Hadžagić bila izložena monstruoznim pritiscima, kako bi se sve zataškalo.

Protesti, Tužilaštvo KS, Adnan Hadžagić, 11.01.2022
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.