open-navfaktor-logo
search
Pred igračima
Poručio mu da "začepi": Je li Salihamidžić zaista oprostio Flicku?
Nesuglasice, rasprave i sukobi između Hansija Flicka i Hasan Salihamidžića jedna su od glavnih tema u njemačkim medijima ovih dana.
19.03.2021. u 15:05
get url
text

Da se baš i nisu slagali dobro priznao je u nekoliko navrata i sam trener Bayerna, s kojim je u protekloj sezoni osvojio sve što se moglo osvojiti.

VEZANI TEKST - Flick i Salihamidžić navodno riješili nesuglasice, Braco traži(o) novog trenera?

Trener i sportski direktor i član izvršnog odbora nisu bili u naročito dobrim odnosima. Raloga za neslaganje bilo je dosta. Razloga za nesuglasice je mnogo. Navodno je za to dijelom kriv izostanak pravih transfera,ali i mogućnost da Flick preuzme reprezentaciju Njemačke.

Iako je Bayernov trener kazao kako su on i bivši reprezentativac riješili probleme koje su imali, mediji u Njemačkoj ne odustaju baš lako od ove teme.

Na neslaganje sa Bracom Flick se osvrnuo i na današnjoj press konferenciji.

- U jednoj fazi nakon Svjetskog klupskog prvenstva i prije utakmice sa Frankfurtom imali smo četiri slučaja zaraze koronavirusom. Mislim da je ta situacija za sve nas bila jako napeta, pa tako i za trenera. Ipak, to ne bi trebalo predstavljati izvinjenje - kazao je Flick.

Danima ranije Bild je pisao da je prilikom jedne vožnje autobusom Flick poručio Braci da "začepi usta".

- Igrači i staff su zaslužili da rade u miru. Naravno Braco i ja smo prvi koji trebaju to učiniti svojim primjerom - dodao je Flick, te još jednom naglasio da su sve nesuglasice između njega i Hasana sada riješene.

Jesu li izgladili odnose i je li mu Braco prešao preko "opasne rečenice" pred igračima, vidjet ćemo na kraju ove sezone.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.