Fudbalska reprezentacija Austrije u četvrtak na bečkom stadionu "Ernst Happel" dočekuje najbolju selekciju Bosne i Hercegovine u susretu grupe B3 Lige nacija.

Ako je suditi prema broju prodatih ulaznica, koji je jučer zvanično saopćen putem zvaničnog Twitter profila FS Austrije, jasno je da će utakmici prisustvovati više od 30.000 ljudi. Naime, do jučer su Austrijanci prodali više od 34.000 ulaznica.

ÖFB nastoji "mobilisati" sve moguće snage kako bi austrijski fudbaleri imali što veću podršku u duelu sa Zmajevima. Znaju Austrijanci šta rade, jer su u posljednjem, doduše prijateljskom susretu, najbolji bh. fudbaleri na stadionu "Ernst Happel" imali žestok vjetar u leđa sa tribina najvećeg austrijskog stadiona. A ako je suditi prema najavama BH Fanaticosa, čini se da će ona ovoga puta biti i mnogo veća.

Sa sloganom "Zajedno za Austriju" ÖFB nastoji motivisati navijače da u što većem broju dođu na izuzetno bitan susreta za ekipu Franca Fode, kojem je potrebna pobjeda s najmanje dva gola razlike, ukoliko se u Sjevernoj Irskoj želi boriti za prvo mjesto u grupi.