open-navfaktor-logo
search
Domino efekt
"Potres" u Evropi: Edin Džeko zagorčao život Juventusu, Interu, PSG-u i Napoliju
Italijanski mediji smatraju da je Dijamant donio ispravnu i pametnu odluku
17.08.2019. u 10:12
get url
text

Odluka Edina Džeke da ostane vjeran Romi i produži ugovor do 2022. godine izazvala je "potres" u Evropi sa epicentrom Italiji, a kapiten Zmajeva ovim potezom zagorčao je život velikanima - Juventusu, Interu, PSG-u i Napoliju.

Dijamantov potez iznenadio je italijansku javnost koja je od kraja prošle sezone tvrdila da će naš golgeter karijeru nastaviti u Interu i da je pitanje dana kada će potpisati za Nerazzurre.

Međutim, u Romi su shvatili kakvog igrača imaju i nisu dozvolili iznenađenje. Ponudili su mu iste uvjete kao i Inter, te tako uspjeli ubijediti da ostane na Olimpicu. 

Italijanski Sky Sport jutros je objavio da Džekin ostanak u Romi totalno mijenja situaciju što se tiče ljetnog prijelaznog roka. Isti izvor navodi da će to sigurno poremetiti planove koje su imali Juventus, Inter, Napoli i PSG.

Dijamant je trebao biti dio "paketa" napadača koji su ovog ljeta trebali promijeniti sredine, a u koji su uključeni Mauro Icardi, Paulo Dybala i Gonzalo Higuain.

Naš golgeter trebao je u Inter, a prema "domino efektu" Higuain bi tada došao u Romu, Dybala otišao u PSG, a Icardi završio u Juventusu ili Napoliju.

Međutim, Džeko je produžetkom ugovora sa Romom sve to upropastio i zagorčao život velikanima koji se žele riješiti napadača ili su u potrazi za "devetkom".

Inače, italijanski mediji smatraju da je Džeko donio ispravnu i pametnu odluku, jer u Vučici ima zagarantovano mjesto u vrhu napada.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.