open-navfaktor-logo
search
"Bezobzirno nasilničko ponašanje"
Potvrđena optužnica protiv Benjamina Arslanagića: Autom ubio Vedada Ibrahimovića kod SCC-a
Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Benjamina Arslanagića zbog ubistva Vedada Ibrahimovića.
08.06.2021. u 10:03
get url
text

Potvrđenom optužnicom on se trereti da je 27. marta ove godine oko 11 sati vozeći automobil "nissan almeru" u kojem su bile još dvije osobe, nakon što je ugledao Ibrahimovića zaustavio vozilo, otvorio prozor i rekao mu: "Kako ćemo ono riješiti, dođi ovamo i uđi s nama u auto ili ću te zgaziti".

Maloljetnik, koji je bio s optuženim u automobilu, izašao je s nožem u ruci i krenuo prema Ibrahimoviću koji je krenuo bježati. Nakon što su ga stigli u ulici Kotromanića u blizini SCC-a, Arslanagić ga je udario automobilom. Od udaraca automobilom oštećeni je zadobio teške povrede od kojih je podlegao.

Benjamin Arslanagić je optužen da je usmrtio drugog pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, čime je počinio krivično djelo ubistvo, saopćilo je Tužilaštvo KS.

- U odnosu na maloljetnika, postupajuća tužiteljica je podnijela prijedlog nadležnom sudu u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku - naveli su iz Tužilaštva.

U optužnici je postupajući tužilac predložio produženje pritvora Arslanagiću u kojem se nalazi od hapšenja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.