open-navfaktor-logo
search
Mito i korupcija
Potvrđeno iz Suda: U akciji "Kameleon" uhapšena sutkinja Melisa Kovačević
Općinski sud Zenica potvrdio je informaciju da je jutros uhapšena sutkinja tog suda Melisa Kovačević (56). 
09.03.2020. u 16:11
get url
text

Podsjetimo, Kantonalno tužilaštvo Zenica, u svom saopćenju za javnost, obavijestilo je javnost da je uhapšena sutkinja tog suda inicijala M. K. kao rezultat posebnih istražnih radnji i višemjesečnog rada na aktivnostima u akciji kodnog naziva "Kameleon".

Akciju su proveli Federalna uprava policije i Obavještajno -sigurnosna agencija BiH, pod nadzorom Tužilaštva ZDK.

- Možemo potvrditi informaciju da je Melisa Kovačević danas uhapšena, dok ostale informacije vezane za istragu, u ovom trenutku, ne možemo dati. Najbolje će biti da se obratite Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova i Kantonalnom tužilaštvu Zenica, koji su nadležni da provode istražne radnje - kazao je portparol tog suda Naiče Arnaut.

On je dodao da nemaju dovoljno informacija o čemu se tačno radi, ali da mogu potvrditi da su pripadnici FUP-a jutros izvršili i pretres nekih prostorija u tom sudu.

VEZANI TEKST - U akciji FUP-a i OSA-e uhapšena sutkinja Općinskog suda u Zenici

Tužilaštvo ZDK je, u svom današnjem saopćenju za javnost, navelo kako je sutkinja Kovačević uhapšena zbog postojanja osnova sumnje da je u dužem vremenskom periodu činila određena koruptivna krivična djela te da će sutra biti predata na daljnje postupanje tom tužilaštvu.

Iz FUP-a je ranije potvrđeno da se uhapšena sutkinja sumnjiči za izvršenje krivičnih djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja, primanje dara i drugih oblika koristi, te povreda zakona od sudije.

Na teret joj se stavlja posredovanje prilikom donošenja oslobađajućih presuda u zamjenu za novac.

Pripadnici FUP-a obavili su pretres njene kancelarije u Sudu, kao i pretres njenog stana.

- U sklopu navedenih aktivnosti, a postupajući po naredbi Općinskog suda u Zenici, izvršen je pretres službene prostorije koju koristi osumnjičena, kojom prilikom su pronađeni predmeti i dokumentacija koja je tražena naredbom Suda, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku. Uhapšena osoba će biti privedena i kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predata u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona - navedeno je u saopćenju FUP-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.