open-navfaktor-logo
search
Nisu zadovoljni
Potvrđeno za Faktor: Široki Brijeg će se žaliti na odluku o suspenziji Pecare
Tek u petak smo dobili odluku. Imamo osam dana roka i žalit ćemo se, kazao je Soldo
23.10.2019. u 07:24
get url
text

Nogometni klub Široki Brijeg najavio je žalbu Apelacionoj komisiji Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine nakon što je Disciplinska komisija suspendovala stadion Pecaru poslije incidenata u meču osmine finala Kupa BiH protiv Sarajeva (3:2).

Iz Širokog Brijega je za Faktor potvrđeno da će klub uložiti žalbu na odluku DK, prema kojoj je stadion Pecara zatvoren za navijače na dvije prvenstvene ili Kup utakmice, uz novčanu kaznu od 3.000 KM.

- Tek u petak smo dobili odluku. Imamo osam dana roka i žalit ćemo se. Iskoristit ćemo naše pravo - kazao je za Faktor generalni sekretar Širokog Brijega Dragan Soldo.

Kako smo jučer pisali NK Široki Brijeg je kažnjen zbog "slabe organizacije utakmice i upotrebe pirotehničkih sredstava", a članovi Disciplinske komsije FSBiH zanemarili su "govor mržnje i nacionalističke ispade", kako je Savez ranije u zvaničnom saopćenju objavljenom na internet stranici okarakterisao nesportsko ponašanje i huliganske ispade na Pecari.

VEZANI TEKSTFSBiH osudio nacionalističke ispade na Pecari, a Široki kažnjen zbog pirotehnike

Široki Brijeg je već odradio jednu utakmicu bez gledalaca i to u nedjelju, kada je pred praznim tribinama savladao tuzlansku Slobodu sa 2:0.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.