open-navfaktor-logo
search
Problemi u HNK
Požar u Stocu ugrozio naseljena mjesta, na terenu vatrogasci i građani
Prema najnovijim informacijama Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) i dalje je aktivan požar na području općine Stolac, na lokaciji Stolovi-Crnoglav, a sinoć je ugrozio i više porodičnih kuća.
10.08.2021. u 09:12
get url
text
Ilustracija
get url
text

Požar koji je izbio 6. avgusta na toj lokaciji aktivirao se ponovno u ponedjeljak u popodnevnim satima te se proširio prema naseljenim mjestima Boljuni, Podkula, Zaušje, Stupišta i Podosoje, gdje je ugroženo više porodičnih kuća. Na terenu su vatrogasci i lokalno stanovništvo.

Na ispomoći pri gašenju požara bili su i pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Čapljina s jednim vozilom i tri vatrogasca kao i vlasnici privatnih cisterni (dvije cisterne).

Također, ispod brda Budisavina, naselje Zaušje, kod Čapljine sinoć iza 19 sati gorjela je šuma, a vatra je bila ugrozila i više porodičnih kuća. Tamo su vatrogasci još na terenu.

Požari na području Općine Neum su ugašeni.

Nisko raslinje, trava i otpad gorjeli su tijekom jučerašnjeg dana i u Mostaru, Čitluku i Konjicu, ali su svi požari lokalizirani, navodi se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.