open-navfaktor-logo
search
Ispao veliki favorit
Poznati polufinalni parovi Afričkog kupa nacija
Pobjednik u meču Madagaskar - Tunis odlučen u drugom dijelu u kojem su pali svi pogoci, strijelci za Tunis bili su Sassi (52), Msakni (60) i Sliti (90)
12.07.2019. u 00:10
get url
text

Ovogodišnje izdanje Afričkog kupa nacija ulazi u završnu fazu nakon što su poznata imena svih učesnika polufinala.

Alžir je poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca savladao selekciju Obale Slonovače. Nakon devedeset minuta utakmice rezultat je glasio 1:1. Alžirci su poveli golom Feghoulija u 20. minuti. Priliku da udvostruče prednost reprezentativci Alžira propustili su nakon što je Bounedjah promašio penal u 48. minuti.

Kazna za promašeni jedanaesterac stigla je u 62. minuti kada je Kodjia pogodio za izjednačenje poslije asistencije Zahe.

Golova u produžecima nije bilo, a precizniji s bijele tačke bili su reprezentativci Alžira. Do posljednje serije Alžir je imao gol prednosti zbog promašaja Bonyja, no i Belaili nije bio precizan, pa je Serey Die imao priliku produžiti penal-seriju, no i on je bio neprecizan tako da će se Alžir za finale boriti protiv Nigerije.

U drugom polufinalu igrat će Senegal i Tunis, koji je s 3:0 savladao Madagaskar. Pobjednik je odlučen u drugom dijelu u kojem su pali svi pogoci. Strijelci za Tunis bili su Sassi (52), Msakni (60) i Sliti (90).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.