Preplavljeni obavezama

Poznato kada će Disciplinska komisija FSBiH odlučivati o kazni za Čelik

Objavljeno: 12.11.2019. u 16:11 Autor: D. S.

Prema članu 63. Disciplinskog Pravilnika N/FSBiH Čeliku prijeti oduzimanje od tri do 12 bodova

Zeničani su izmirili sporna dugovanja

FOTO: fena

Naredna sjednica Disciplinske komisije Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine održat će se tek sljedeće sedmice. Prema riječima Josipa Rose, predsjednika ovog tijela, glavni razlog zbog kojih će se sastanak "disciplinaca" održati tek naredne sedmice je administrativne prirode.

- Sjednicu Disciplinske komisije N/FSBiH nismo sazvali zbog mnogo administrativnog posla oko reprezentativnih obaveza. Kolege u Savezu imaju mnogo obaveza, a nakon što konsultujemo i sve članove komisije, najvjerovatnije da će se sjednica održati u narednoj sedmici. Mogao bi to biti u utorak ili srijeda - kazao je Roso za Faktor, te još jednom naglasio kako su plod ove odluke isključivo reprezentativne obaveze kojih ovih dana ima mnogo.

Naredna sjednica DK N/FSBiH u posebnom je fokusu javnosti jer će se na njoj, između ostalog, odlučivati o kazni za NK Čelik zbog neodigravanja utakmice 15. kola u gostima kod Željezničara.

Iako su izmirili sva sporna dugovanja, utakmica na Grbavici registrovana je službenim rezultatom 3:0 u korist Željezničara, a članovi Disciplinske komisije N/FSBiH na narednoj sedmici trebali bi izreći kaznu za klub sa Bilinog polja. Prema članu 63. Disciplinskog Pravilnika N/FSBiH Čeliku prijeti oduzimanje od tri do 12 bodova.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije