open-navfaktor-logo
search
Zvanični podaci
Poznato koliko su skijašice zaradile u ovoj sezoni: Vlhova predvodi listu, Muzaferija u TOP 100
Bh. skijašica Elvedina Muzaferija postigla je dobre rezultate u tekućoj sezoni.
25.01.2022. u 10:11
get url
text

Datum 12. decembar 2021. godine će ostati u lijepom sjećanju za bh. skijašicu i zimske sportove u našoj državi. Taj dan je ostvarila najbolji rezultat bh. skijanja u historiji Svjetskog kupa.

Muzaferija je utrku Super G u St. Moritzu završila na 18. mjestu, što joj je na kraju donijelo 13 bodova u Svjetskom Kupu. Naša najbolja skijašica je utrku završila s vremenom 59.41, što je za 1,6 sekundi sporije od Italijanke Federice Brignone koja je ostvarila trijumf.

VEZANI TEKST -  Elvedina Muzaferija postigla najbolji rezultat u historiji bh. skijanja u Svjetskom kupu

Ti bodovi su Bosni i Hercegovini donijeli plasman među 20 najboljih skijaških nacija na svijetu.

Zahvaljujući rezultatim Muzaferije, BiH je dobila još jednom mjesto na Zimskim olimpijskim igrama rezervisano za djevojke. U Peking će tako putovati i skijašica Esma Alić.

Dobrim rezultatima najbolja bh. skijašica inkasirala je određenu novčanu cifru. Muzaferija je do sada zaradila 1.750 švicarskih franaka, što je postavlja na 97. mjesto najplaćenijih skijašica ove sezone. U narednim utrkama će imati priliku da popravi rezultate i osvoji nove bodove.

Na prvom mjestu po zaradi nalazi se aktuelna pobjednica Svjetskog kupa Petra Vlhova iz Slovačke sa 311.380 švicarskih franaka.

Italijanka Sofia Goggia je drugoplasirana sa 296.250, dok krug TOP 3 zatvara američka skijašica Mikaela Shiffrin sa zarađenih 294.345 švicarskih franaka.

Kompletnu listu zarade skijašica i skijaša možete pogledati OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.