open-navfaktor-logo
search
Hrvatski trener
Pranjić: Nakon tih riječi odlučio sam preuzeti Slobodu
Danijel Pranjić, nekadašnji igrač Bayerna i hrvatski reprezentativac, oprostio se danas od NK Trnje i trenersku karijeru će nastaviti u Bosni i Hercegovini, na klupi tuzlanske Slobode.
21.03.2023. u 21:29
get url
text

Pranjić je na centru okupio fudbalere hrvatskog trećeligaša, održao kraći govor i gospodski napustio klub u kojem je proveo 14 mjeseci.

Za 43-godišnjaka ovo će biti prvi trenerski izazov u elitnom rangu jedne države.

- Sa svojim stručnim štabom sam se cijeli dao u projekat, možda previše brzo završava jer smo svi očekivali da ćemo izvući sezonu do kraja. Kad dođe ovako prilika koja je skok prema naprijed, jer uspjeh je skočiti iz trećeg ranga hrvatskog fudbala u prvoligaški život.

- Kad sam sjeo s ljudima iz Slobode, oni su znali sve o meni. Nisam očekivao da se rad pratio u Bosni. Očekivao sam da se prati u Hrvatskoj, vjerovatno su ljudi koji znaju o fudbalu i koji prate fudbal znali na koji način radimo. Želja mi je bila da preuzmem nekog našeg prvoligaša, to se nije dogodilo, nije ni bilo kontakta. Prvo što je došlo, došlo je iz Bosne. U svojim nekakvim razmišljanima sam i mislio da će možda moja prva odskočna daska biti Slovenija ili BiH - rekao je Pranjić za SportNews.hr, a onda otkrio kako su ga "kupili" iz Slobode.

- Kad je čovjek sjeo sa mnom i rekao "igrali ste najljepši fudbal čak i kada ste gubili, nama to treba". Tu me je on kupio i nakon tih riječi praktički sam odlučio preuzeti Slobodu. Znam kakva je situacija u bh. fudbalu, u Tuzli, ne čeka me lagan posao, ali sam spreman. Ovih 14 mjeseci koje sam ovdje radio bilo je bogatstvo - dodao je Pranjić.

S njim na Tušanj dolazi i kondicioni trener Stipo Dajaković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.