open-navfaktor-logo
search
Omladinska Liga prvaka
Pravci BiH u drugom kolu: Juniori Zrinjskog u revanšu nadigrali mađarski MTK
Za omladince Zrinjskog ovo je bio drugi nastup u Ligi prvaka, no za razliku od premijernog, ovoga puta su izborili plasman u naredni krug
23.10.2019. u 16:27
get url
text

Juniori Zrinjskog, aktuelni prvaci Bosne i Hercegovine, plasirali su se u drugo kolo Omladinske Lige prvaka nakon što su u revanš-susretu na stadionu Pod Bijelim brijegom s 2:0 savladali mađarski MTK.

Mostarski tim poveo je u 24. minuti preko Ivana Kurbaše koji je pogodio poslije asistencije Kristijana Stanića.

S minimalnom prednošću mladi Plemići su otišli na poluvrijeme, a s obzirom da je prvi duel dva tima okončan 1:1, domaći tim je već imao rezultat kojim im je garantovao plasman u naredno kolo.

Poslije svega četiri minute igre u drugom dijelu susreta mladi fudbaleri Zrinjskog ponovo su se radovali nakon što je za 2:0 pogodio defanzivac Gabrijel Čoko.

{$galerijaFotografija}

Držali su domaći do kraja suvereno prednost koju su stekli u 49. minuti, a ni osam minuta sudijske nadoknade nije bilo dovljno gostima da lopti nađu put do mreže Vojina Savića.

Za omladince Zrinjskog ovo je bio drugi nastup u Ligi prvaka, no za razliku od premijernog, ovoga puta su izborili plasman u naredni krug u kojem ih čeka bolji iz duela Midtjylland - Elfsborg, čiji se uzvratni susret igra večera do 18.30. U prvoj utakmici danski predstavnik je trijumfovao s 2:1.

HŠK Zrinjski - MTK Budapest (juniori) 23.10.2019.
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.