open-navfaktor-logo
search
Rigorozne kontrole
Pred meč na Grbavici: Mjerenje temperature, maske, ali i gužve na ulazu
Uoči utakmice godine koju fudbalska A reprezentacije Bosne i Hercegovine igra protiv Sjeverne Irske, na Grbavici nema uobičajenih gužvi.
08.10.2020. u 20:20
get url
text

Bh. tim imat će podršku manje od 2.000 navijača pa zbog toga nema ni euforije koja se podrazumijevala ranijih godina u nekim sličnim utakmicama. Fudbalski savez BiH nije ni prodavao ulaznice, već ih je podijelio navijačkim grupama, sponzorima... Razlog je prokleti koronavirus, zbog kojeg se mečevi širom Evrope i svijeta igraju bez publike, ili uz ograničeno prisustvo fanova na tribinama.

Na Grbavici su striktno označene stolice na kojima navijači mogu sjediti. Preporučuje se održavanje fizičke udaljenosti između osoba od dva metra za vrijeme boravka na stadionu, uključujuči dolazak i odlazak.

Obavezno je korištenje maske za lice tokom boravka na stadionu za sve gledaoce i službena lica, kao i za rezerviste ukoliko su na tribinama.

Prilikom ulaska na stadion svakoj osobi će se mjeriti temperatura. Ukoliko je ona 37,4 ili viša, osobi se neće dozvoliti ulazak na Grbavicu.

Vrijedi istaći da je ovo prva utakmica koja se u Bosni i Hercegovini igra pred navijačima još od marta ove godine.

Susret počinje u 20.45 sati. Pobjednik ovog duela će 12. novembra u finalu baraža na domaćem terenu odmjeriti snage sa Slovačkom ili Republikom Irskom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.