open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Pred utakmicu u Beogradu: Šta je Salihamidžić rekao o gostovanju na Marakani?
Bavarci su danas stigli u Beograd, gdje ih sutra očekuje utakmica petog kola Lige prvaka protiv Crvene zvezde
25.11.2019. u 16:22
get url
text

Fudbaleri mihenskog Bayerna pobjedom u prošlom kolu Lige prvaka osigurali su plasman u eliminacionu fazu najprestižnijeg klupskog takmičenja.

Bavarci su danas stigli u Beograd, gdje ih sutra očekuje utakmica petog kola protiv Crvene zvezde, a dočekuju je u dosta dobroj atmosferi.

- Sasvim normalno smo skoncentrisani na utakmicu. Obavili smo dobru pripremu i želimo odigrati dobru utakmicu, baš kao što smo to činili u proteklim susretima. U ovom želimo nastaviti tamo gdje smo stali u posljednjem - kazao je sportski direktor Bayerna Hasan Salihadmidžić.

Privremeno rješenje na klupi Bavaraca Hansi Flick napravio je odličan posao. Njemački prvak je s njim na klupi zabilježio pobjede u svim mečevima, a o vršiocu dužnosti šefa stručnog štaba bilo je govora i pred put za Beograd.

- Mi smo sa Flickom imali dogovor da vodi dvije utakmice. Nakon dva meča obavili smo nove razgovore i dogovorili smo se da će Hansi biti naš trener do zime - rekao je bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, te naglasio kako nema nikakvog pritiska oko izbora novog trenera.

Braco se osvrnuo i na atmosferu koja će vladati na sutrašnjoj utakmici na tribinama stadiona "Rajko Mitić".

- Tamo je atmosfera fantastična i navijači su vrhunski. Radujemo se igranju takvih utakmica. Svi igrači žele pred takvom atmosferom igrati - rekao je Salihamidžić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.