open-navfaktor-logo
search
Čeka se epilog
Pred vanrednu sjenicu IO o Prosinečkom: U N/FSBiH "situacija pod kontrolom"
O vanrednoj situaciji u N/FSBiH brojni članovi IO danas nisu željeli javno govoriti, pojedini tvrdeći "situacija je pod kontrolom"
10.09.2019. u 13:46
get url
text

Vanredna sjednica Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FSBiH) bit će održana danas sa početkom u 15 sati, gdje će se raspravljati o ostavci selektora A reprezentacije BiH Roberta Prosinečkog.

Prema posljednjim informacijama, dolazak na sjednicu najavilo je 14 članova IO N/FSBiH, dok bi "opravdano odsutan trebao biti Muhidin Raščić iz Goražda".

Bit će analizirana igra i loši rezultati nacionalnog tima BiH u kvalifikacijama za EURO 2020. Prema svemu sudeći, razgovarat će se i o nasljedniku Prosinečkog koji mora biti izabran "pod hitno" jer u oktobru popularni Zmajevi igraju važne kvalifikacione mečeve protiv Finske i Grčke.

O vanrednoj situaciji u N/FSBiH brojni članovi IO danas nisu željeli javno govoriti, pojedini tvrdeći "situacija je pod kontrolom", javlja Anadolu Agency (AA).

Očito, čekaju epilog sjednice kojoj bi trebao prisustvovati i Prosinečki.

Prosinečki je podnio ostavku nakon nedjeljnog poraza od Armenije u Yerevanu (2:4) u šestom kolu grupe J, čime su šanse za plasman BiH kroz kvalifikacije na EURO 2020 veoma smanjene. Međutim, matematički šansa za plasman još postoji i kroz kvalifikacije, ali i eventualni martovski baraž, koji je BiH sa Prosinečkim osigurala pobijedivši u Diviziji B UEFA Lige nacija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.