open-navfaktor-logo
search
Zaražen koronavirusom
Predsjednik Brescije: Imam vilu u Cagliariju i Miamiju, ali devet miliona Italijana živi ispod granice siromaštva
Massimo Cellino, predsjednik Brescije, prvi je čelnik jednog kluba iz Serie A koji je zaražen koronavirusom.
19.04.2020. u 15:13
get url
text

Njegova kćerka je također bila pozitivna, dok sin nije zaražen, prenosi Anadolu Agency (AA).

- Bio sam u Cagliariju nekoliko dana nakon što sam proveo tri sedmice u karantini u Bresciji. Otišao sam u bolnicu na testiranje i pokazalo se da sam pozitivan. Simptomi koje sam imao su vezani uz velik umor i bol u kostima - rekao je Cellino.

Predsjednik Brescije je jako razočaran u italijanske vlasti za koje smatra da rade jako malo za građane.

- Apsurdno je da mi uopće raspravljamo o tome hoćemo li igrati ili ne. Ja sam sretnik jer imam vilu u Cagliariju i Miamiju, ali devet miliona Italijana živi ispod granice siromaštva. Država mora biti bliže narodu, čekovi od 600 eura neće im puno pomoći. Sram me je koliko ova vlada nema suosjećanja, ozbiljno razmišljam o uzimanju britanskog pasoša - kazao je Cellino.

Dodao je kako vjeruje da ga građani Brescije podržavaju u nastojanju trajnog prekida italijanskog prvenstva.

- Ljudi Brescije me branu, traže od mene da ispoštujem njihove mrtve i da bi bili uvrijeđeni kada bih dopustio ekipi da nastupa. Ne bojim se ispadanja, drage volje ići ću u Serie B, neću iznevjeriti ljude ovog grada. Ako su odgodili Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre, kako mogu misliti da ćemo mi moći igrati za mjesec? - rekao je Cellino, poznat kao veliki protivnik nastavka sezone Serie A, tvrdeći da njegovi igrači neće nastupiti u nastavku sezone, ako bi uopšte do toga došlo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.