open-navfaktor-logo
search
Engleska
Premier liga: Chelsea doveo Havertza za 80 miliona eura
Fudbalski klub Chelsea objavio je u petak uvečer da je doveo Kaia Havertza iz Bayer Leverkusena. Talentovani 21-godišnji veznjak potpisao je ugovor na pet godina, a prema navodima britanskih medija “plavci“ su za njega morali platiti oko 80 miliona eura, prenosi Anadolu Agency (AA).  
04.09.2020. u 22:34
get url
text

Tako je njemački fudbaler postao drugo najskuplje pojačanje u istoriji Chelseaja, nakon golmana Kepe Arrizabalage koji je prije dvije godine Athletic Bilbau plaćen nešto više od 80 miliona eura.

- Jako sam sretan i ponosan što sam ovdje. Ostvaren mi je san da igram u velikom klubu poput Chelseaja - rekao je Havertz.

Njemački reprezentativac je sedmo pojačanje Chelseaja za narednu sezonu. Prije Havertza na Stamford Bridge su stigli: Timo Werner, Hakim Ziyech, Xavier Mbuyamb, Malang Sarr, Ben Chilwell i Thiago Silva.

Havertz je dijete Bayera, a za prvi tim je debitovao 2016. godine. Od tada je za “apotekare“ odigrao 150 takmičarskih utakmica i postigao 46 golova. Ofanzivni veznjak za nacionalni tim Njemačke nastupio je sedam puta uz jedan pogodak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.