open-navfaktor-logo
search
Ne znaju za poraz
Preporodili trofejni klub: Čudesna serija bh. trenera na klupi Al-Arabija
Dođoh, vidjeh, pobijedih... Najpoznatija izreka rimskog državnika i vojskovođe Julija Cezara vodilja je bh. trenera na klupi Al-Arabija.
21.12.2022. u 14:55
get url
text

Šef stručnog štaba Rusmir Cviko i njegovi pomoćnici Edin Prljača i Elvis Karić, preporodili su najtrofejniji klub u Kuvajtu i trenutno su ekipa sa najboljom formom u ovoj zemlji.

Cviko je Al-Arabi preuzeo krajem septembra, ekipu je vodio na 12 utakmica i još nije osjetio gorčinu poraza. Ostvario je devet pobjeda i tri remija.

U prvenstvu je upisao sedam susreta bez poraza - četiri pobjede i tri remija, dok u kupovima ima stopostotan učinak. Al-Arabi je a našim trenerima u Federation Cupu odradio tri meča i upisao tri pobjede, dok je u Crown Prince Cupu stigao do finala (dva meča i dvije pobjede).

Najtrofeniji kuvajtski klub trenutno je na drugoj poziciji sa 18 bodova, tri manje od lidera SC Kuwait (gol-razlika 19:14).

Podsjetimo, Al-Arabi je prije dolaska bh. stručnjaka bio prikovan za dno tabele sa samo tri osvojena boda iz četiri meča (tri remija i poraz) uz negativnu gol-razliku - 6:7.

Nekadašnji trener A reprezentacije Bosne i Hercegovine četiri puta je proglašen i za najboljeg trenera kola u Kuvajtu.

Zanimljivo, nedavno smo u Kuvajtu mogli gledati i Irfana Peljtu, najboljeg bh. sudiju koji je dijelio pravdu u derbi meču 9. kola Kuwait - Al Salmiya 2:1.

Al-Arabi će prvi dio sezone okončati na drugoj poziciji, jer sijedi zimska pauza do 3. februara 2023. godine, a prije toga Cvikin tim odigrat će dvije utakmice u dva kupa Kuvajta (FA i Emir Cup).  

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.