open-navfaktor-logo
search
Sudijske greške
Prije sumnjivog penala za Engleze, dogodio se još jedan sporan detalj
Fudbaleri Engleske plasirali su se u finale Evropskog prvenstva savladavši Dansku sa 2:1, i to nakon produžetaka.
08.07.2021. u 08:42
get url
text

Harry Kane je bio strijelac pobjedonosnog gola, koji je došao nakon jedanaesterca, a penalu za Engleze prethodila je sporna situacija.

VEZANI TEKST - Engleska prvi put u finalu EURO-a, Danska pala nakon produžetaka

Naime, u momentu kada je Raheem Sterling "probijao" po desnoj strani terena, na terenu su bile dvije lopte, što je trebao biti znak glavnom i linijskom sudiji da prekinu meč, piše N1.

Ipak, to se nije dogodilo, te je Sterling ušao u kazneni prostor, gdje je oboren. Dosuđen je penal za Engleze nakon VAR provjere, a Kaneov udarac je Schmeichel prvo odbranio, da bi napadač Tottenhama pogodio nakon odbijene lopte.

Brojni svjetski sportski mediji bruje o ovom jedanaestercu koji je upitan i bez ove situacije sa dvije lopte. Mnogi su mišljenja da je Raheem Sterling "jedva čekao da padne", budući da je bio okružen igračima Danske, a tvrdi se i to da uopće nije postojao toliko jak kontakt zbog kojeg bi se trebalo pokazati na najstrožu kaznu.

Detalj u kojem se dvije lopte nalaze na terenu jasno su zabilježile TV kamere, dok je kontakt i pad Sterlinga predmet diskusije.

Spornu situaciju pogledajte OVDJE i procijenite sami.

Bilo kako bilo - Engleska će na Wembleyju 11. jula u 21 sat dočekati Italiju, gdje će se nadmetati za titulu novog prvaka Evrope u fudbalu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.